Drop-in-vigsel på RådhusetLördag 10:00 - 14:00Dag:Lördag

Information

Lördagen den 3 augusti har Rådhuset öppet för drop in-vigslar. Det är bara att träda in och slå till. Men du behöver en godkänd hindersprövning, vigselintyg och två vittnen för att gå gift därifrån.

Med initiativet drop in-vigslar vill Helsingborgs stad underlätta för kärleken.

Dagen till ära är det också kostnadsfritt.

  • För alla par som funderar på att gifta sig är man varmt välkommen att slå till, när vi pryder Rådhuset lite extra just för er, säger Erica Bengtsson vid Helsingborg kontaktcenter.

Mellan klockan 10.00-14.00 kommer Rådhuset att vara särskilt utsmyckat med en blomsterbåge och klockspelets melodier kommer dagen till ära att ha bröllopstema. Det kommer också att flaggas.

Det handlar om borgerlig vigsel där ceremonin tar cirka 15 minuter. Vigselförrättare för dagen är Peter André och Inger Nilsson. Besökare är välkomna att delta som gäster då vigslarna sker inför öppna dörrar.

Initiativet har möjliggjorts i ett samarbete mellan kommunfullmäktiges presidium, Rådhusets administration och Helsingborg kontaktcenter.

OBS: Hindersprövning ber man om hos Skatteverket. Handlingen tar du med till Rådhuset, liksom vigselintyget som medföljer hindersprövningen. Hindersprövningen kan ta några veckor att få. Läs mer på skatteverket.se. Ta med legitimation till Rådhuset om du tänker gifta dig.

Vigseladministrationen, Helsingborgs stad.

https://helsingborg.se/omsorg-och-stod/gifta-sig-borgerlig-vigsel/

Kommentarer inaktiverade.

EnglishSwedish
X
X