Ta upp kampen mot rasismen Fredag & lördag 12:00 - 19:00Kajpromenaden Visa på kartaDag:Fredag,Lördag

Information

Hos PeaceWorks kan du prata om bland annat antirasism, feminism och maktstrukturer. Du kan göra vårt quiz, vinna hemliga priser eller bara komma och hänga med oss!

PeaceWorks är en ideell freds- och ungdomsorganisation. I arbetet synliggör och utmanas maktförhållanden och våldsuttryck som motverkar ett fredligt samhälle. PeaceWorks definition av fred är bred och innefattar mer än avsaknaden av väpnad konflikt.Våra fokusområden är därför antirasism, feminism, global rättvisa och ungas organisering. I det arbete som PeaceWorks gör vill vi ge unga verktygen och plattformen att organisera sig i dessa frågor och utmana strukturer.

Projektet “Min Skola – ett antirasistiskt verktyg” är vårt antirasistiska projekt som arbetar med att lyfta normkritik som en naturlig del av ungdomars vargadsmiljö. Syftet med projektet är att stärka unga och ungdomsverksamheter i deras redan existerande värdegrundsarbete, minska våldsuttryck och trakasserier samt öka ungas känsla av trygghet. Min Skola stärker både kunskap och kompetens för att aktivt kunna arbeta ur ett medvetet antirasistiskt perspektiv och på så vis skapa förändringar i vardagen.

Läs mer på PeaceWorks hemsida eller facebook-sida. 

Läs mer om projektet Min Skola – ett antirasistiskt verktyg. 

Kommentarer inaktiverade.

EnglishSwedish
X
X