The Fair SquareFredag-Lördag 12:00 - 19:00SundstorgetDag:Fredag,Lördag

Information

Hållbar konsumtion i fokus under Fair Trade Forum

Under Hx svidar Sundstorget om till The Fair Square. Under två dagar bjuds det på hållbarhetsmarknad, modevisning och spännande föredrag. Allt ryms inom ramen för Fair Trade Forum 2018.

Hållbar konsumtion och rättvis handel. Kan det vara kul? Svaret är ja. Under två dagar förvandlas torget framför Dunkers kulturhus till en myllrande marknad med hållbara produkter. Dessutom blir det modevisning, The Fair Fashion Show, med kläder skapade med hållbarhet i fokus. Under nationella Fair Trade Forum sprids även kunskap om hållbar konsumtion i form av miniföredrag, så kallade Fair Talks. Goda råd är med andra ord gratis på The Fair Square!

Inne på Dunkers kulturhus arrangeras bland annat ett seminarium om Sveriges och EU:s handel med utvecklingsländer. Även programpunkterna på Dunkers är öppna för alla och gratis. Så ge dig själv en lärorik och trevlig stund i hållbarhetens tecken.Fair Trade Forum 2018 invigs av Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister, på fredag 3 augusti klockan 12:30.

FAKTA//Fair Trade City
Helsingborg är diplomerad som Fair Trade City sedan 2013, vilket innebär att Helsingborgs stad, näringslivet och intresseorganisationer samarbetar för att sprida information om Fair Trade och för att utbudet av Fair Trade-märkta varor ökar i butiker, på restauranger och kaféer. Genom att välja Fair Trade-produkter bidrar du bland annat till att odlare och anställda får bättre ekonomiska villkor, att demokrati och miljöhänsyn främjas i produktionen och att barnarbete motverkas. Läs mer på helsingborg.se/fairtradecity och i Facebookeventet.

The Fair Square//PROGRAM I URVAL

Fredag 3 augusti
12:00-19:00 The Fair Square. Hållbarhetsmarknad med Fair Trade-produkter och ekologiska varor.
12.30 Invigning
13:00-15:00 Fair Talks. Tio minuter korta samtal om spännande verksamheter, intressant fakta och nya produkter på temat hållbar konsumtion.

13:00 – Live Brathovde Häll – FEM SAKER DU INTE VISSTE OM FAIRTRADE
13:15 – Maria Wilhelms – VINPRODUKTION I SYDAFRIKA
13:30 – Pernilla Wingårdh – EKONOMISKT, MILJÖMÄSSIGT OCH SOCIALT HÅLLBAR BANANPRODUKTION
13:45 – Anki Upners – EN RESTAURANG MED HÄLSA OCH HÅLLBARHET I FOKUS
14:15 – Ellinor Bjurnemark – SKRÄDDARSYTT MED HÅLLBAR KVALITET
14:30 – Gunilla Green – ETT HALSBAND SOM GER FRAMTIDSTRO
14:45 – Jesper Jones – THE HOUSE OF FAIR TRADE

Lördag 4 augusti
12:00-19:00 The Fair Square. Hållbarhetsmarknad med fairtrade-produkter och ekologiska varor.
13:00-15:00 Fair Talks. Tio minuter korta samtal om spännande verksamheter, intressant fakta och nya produkter på temat hållbar konsumtion.

13:30 – Shaji Joseph – PEPPARODLARE FRÅN INDIEN SOM ARBETAR FÖR KVINNORS RÄTTIGHETER I KERALA
13:30 – Live Brathovde Häll – FEM SAKER DU INTE VISSTE OM FAIRTRADE
13:45 – Pernilla Wingårdh – EKONOMISKT, MILJÖMÄSSIGT OCH SOCIALT HÅLLBAR BANANPRODUKTION
14:00 – Anki Upners – EN RESTAURANG MED HÄLSA OCH HÅLLBARHET I FOKUS
14:15 – Ellinor Bjurnemark – SKRÄDDARSYTT MED HÅLLBAR KVALITET
14:30 – Gunilla Green – ETT HALSBAND SOM GER FRAMTIDSTRO
14:45 – Jesper Jones – THE HOUSE OF FAIR TRADE
16:00-17:00 Fair Fashion Show. Modevisning med design och hållbarhet i fokus. Spännande designers och butiker visar upp det senaste inom hållbart mode.

Program Dunkers kulturhus fredag 3/8 kl 13-17
Presentationer och seminarium om rättvis handel och hållbar konsumtion inne på Dunkers.

13:00-15:00 Hör bland andra Alexandra Klang, Sida, prata om Agenda 2030 och erfarenheter på temat flickors tillgång till utbildning i Nepal samt Björn Eriksson om IM:s utlandspraktik i textilbranschen.
15:00-17:00 Seminarium: Moderatorn Katarina Areskog Mascarenhas pratar om hur Sverige och EU kan handla rättvist. Journalisten och samhällsvetaren Staffan Landin gästar seminaritet och pratar om den globala samhällsutvecklingen. Det blir också samtal med politiker och tjänstepersoner om Sveriges och EU:s handel med utvecklingsländer, med fokus på rättvis handel.

Se löpande information och mer detaljerat program för Fair Trade Forum här.

Kommentarer inaktiverade.

X