Händer också

Här tar ni del av festliga saker som hände samtidigt som den digitala Hx-festivalen

Vad händer under Hx 2021?

Vi planerar just nu för Hx-festivalen 2021, håll utkik här på vår hemsida och i våra sociala kanaler för senaste nytt!

 • Händer i Helsingborg
 • Tävlingar

Hx-jakten tillsammans med Hbg City

Under Hx-festivalen kammade 25 lyckliga vinnare hem fina priser efter att ha deltagit i Hx-jakten! Helsingborg City hade gömt 25 gula askar i 25 butiker i centrala Helsingborg. Askarna innehöll allt från presentkort hos JumpYard och Helsingborgs Sportdykarklubb till Kulturkort och Citypresentkort.

Välkomna att fortsätta shoppa, äta och fika i city!
För mer information om Helsingborg City, besök Facebook och Instagram.

 

 • Prova på
 • Underhållning

Festivalstämning med Jitsi

Under Hx-festivalen tipsade vi om Jitsi, ett digitalt rum som vem som helst kan starta upp. Det gjorde det möjligt för alla som ville att bidra med inslag till festivalen. Elektro/synth/indie-duon SVENSSONJANSSON sände exempelvis en konsert från en lagerlokal i Höganäs genom Jitsi. 

 • Händer i Helsingborg
 • Underhållning

Festival-ish på Hx-festivalen

I samarbete med Fritid Helsingborg erbjöds möjligheten att anmäla sig till Festival-ish på Tryckeriet i Helsingborg. Där kunde man både ta del av Hx-festivalen via storbildsskärm och även uppleva liveakter på plats. Imenella och Maja Jakobsson var två musikakter som bjöd på fantastiska konserter under festivalhelgen. Festival-ish anpassades naturligtvis efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Klicka på bilden för att se när Nassim Al Fakir besökte evenemanget.

 

 • Händer i Helsingborg
 • Underhållning

PASSAGE med Dunkers Kulturhus

PASSAGE gatuteaterfestival arrangerades av Dunkers Kulturhus och Helsingörs Teater. Festivalens hjärta och spelplats på den svenska sidan var Pixlapiren.

 

 • Händer i Helsingborg
 • Underhållning

Festival Portugal

Under Hx-festivalen bjöds det på en festkväll i samarbete med Dunkers Kulturhus. Besökarna kunde njuta av härliga liveakter på Kulturkvarteret Portugal. Klicka på bilden för att ta del ett klipp som spelades in under kvällen.

 

 • Prova på
 • Workshop

Rita digitalt

Helsingborgs Stadsbibliotek bjöd under Hx-festivalen in till en workshop kring att rita digitalt. Det bjöds på lärorika tips och tricks!
 • Händer i Helsingborg
 • Underhållning

Hx-båten

Vad vore en Hx-festival utan musik på sjön? Hx-båten tuffade runt mellan Råå hamn, Norra hamnen och Helsingörs hamn. Kapten Skantz och musikern Ted Moodyström befann sig ombord tillsammans med gästen Edward C Johansson under festivalen. Klicka på bilden för att få en smygtitt på hur det såg ut.

 

 • Spel
 • Tävlingar

Tävla och pyssla med I love Hbg

I love Hbg är ett initiativ som handlar om att hjälpas åt att göra Helsingborg till Sveriges renaste stad. Under Hx-festivalen kunde man delta i I love Hbgs Instagram-tävling med chans att vinna ett Citypresentkort på 250 kr. Det finns fortfarande roliga spel och pyssel att hitta på webbplatsen. På denna hemsida kan ni även ladda ner I love Hbg-loppan och delta i I love Hbg-bingot och hjälpa ”Skräpis” städa upp staden i Skräpspelet.

Hoppas att ni hade en härlig och skräpfri festival!

#ilovehbg #älskardigsomälskarhelsingborg #sverigesrenastestadomduvill

 • Tävlingar

Vinn en Goodiebag

Välkomna på öppet hus den 23 augusti mellan 13.00-17.00 på Ann Wilson Dance & Fitness Academy på Drottninggatan 46 i Helsingborg.

De 20 första som provar på valfri klass och anger ordet ”Hx-festivalen” i receptionen samt svarar på frågan ”Vilken dans fick Hx flygande reporter Louise lära sig av Tino?” får en goodiebag med kosttillskott från Glyc/Octean AB och skin care produkter från BIO EFFECT.

 • Händer i Helsingborg

Gåsebäck Graffiti Jam 2020

Fria kulturkrafter i Helsingborg arrangerade för tredje året i rad södra Sveriges största graffiti- och gatukonstfest. 40 artister var inbjudna till Brandstationen och Gåsebäck Graffitipark för att under tre dagar fylla en 750 kvadratmeter stor vägg med konst. Bakom initiativet stod konstföreningen Storformatet i samarbete med olika lokala aktörer som alla är kopplade till graffitikollektivet Gåsebäck GraffitiPark och den alternativa kulturscenen.

På grund av rådande restriktioner var inte evenemanget öppet för fysiskt besök, men genom att klicka på bilden kan du se när Nassim Al Fakir besökte Gåsebäck Graffiti Jam under Hx-festivalen.

Klicka även in på Gåsebäck Graffitiparks Instagram och Facebook för mer information.

 • Händer i Helsingborg
 • Underhållning

Allsångståget på stan

Allsångståget tog sig en svängom i Helsingborg under Hx-festivalen! Med den musikaliska lokföraren Linda Lundqvist i spetsen fick festivalen besök av ett ambulerande Allsångståg. Bostadsområdena Dalhem och Drottninghög var två av stationerna där tåget stannade till för att dra igång allsång. Här kunde man sjunga med från sitt fönster, dansa på balkongen eller bara njuta av en musikalisk gemenskap som förde oss närmare samtidigt som vi höll avstånden.