• Hx 2020
  • Mat & Dryck
  • Musik
  • Underhållning

Hx-festivalen har sänt färdigt men festen är inte över!

2 augusti 2020

En färgsprakande andra festivaldag roddes i land till tonerna av Miriam Bryants ljuva stämma. Vi fick även njuta av stråkar och blås från Helsingborgs Symfoniorkester som förgyllde både en lugn yogastund och David Bowie-hits framförda tillsammans med Thomas Di Leva. Vi fick lära oss att laga langos med Tage Linderström, dansa, se Louise Nordahl hoppa fallskärm och Linnea Henriksson både programleda i Hx-studion och briljera på scen. Cherries intima lägenhetsspelning är oförglömlig, likaså The Mamas souliga show i samarbete med Helsingborg Pride. 

Studiefrämjandets akter Modesty, The Demtones och Stereosouls gav oss snygg rock och under Donnez spelning dansades det bugg backstage vid Fredriksdalsscenen. Från Danmark sändes avskalade konserter med Jacob Dinesen och Mads Langer. Det är nästintill omöjligt att kort sammanfatta de två fullspäckade festivaldagarna. Vilken underbar upplevelse det har varit!

Hx-festivalen har nu sänt färdigt, men festen är inte över. För den som missade Sveriges första digitala stadsfestival finns festivaldagarna i sin helhet på Hx-festivalens YouTube-kanal här. Flera konserter och inslag finns även att ta del av här på hemsidan fram till den 14 augusti.

På Hx-festivalen vill vi rikta ett stort tack till alla inblandade och till alla som varit med oss under livesändningarna under de här två dagarna. Vi vill gärna veta vad du tyckte om årets stadsfestival! Klicka här för att komma till vårt formulär.

Hx-festivalen 2020 – närmare än någonsin!