• Hx 2020
  • Musik
  • Underhållning

Hx-festivalens första dag var full av höjdpunkter!

1 augusti 2020

Vilken upplevelse Hx-festivalens första dag blev! Under fredagen fick vi uppleva flera höjdpunkter. Det bjöds på konserter från fantastiska artister, men även inslag från olika aktörer och föreningar i Helsingborg samt intervjuer med intressanta personer i Hx-studion. 

”Det känns fantastiskt att få stå på scen igen” utbrast Icona Pop på scen under sin livesända spelning. Duon var sist ut för dagen och framförde hits som ”I Love It” och ”Emergency” med bravur. På sociala medier fick vi ta del av besökarnas egna digitala festivalupplevelser. Livesändningarna har setts på mobiler i parker, i trädgården samtidigt som grillen värms upp och i kombination med danspartyn framför tv:n i vardagsrummet.

Nu laddar vi om batterierna inför dag två, som blir minst lika händelserik som gårdagen. Klockan 15.30 finner vi lugnet med yoga till tonerna av av Helsingborg Symfoniorkester. Därefter välkomnas vi tillbaka till Hx-studion med Linnea Henriksson, som även idag kommer att guida oss genom programmet. Vi får även ta del av konserter från Cherrie, Thomas Di Leva och Helsingborgs Symfoniorkester som tolkar David Bowie, The Mamas i samarbete med Helsingborg Pride, Linnea Henriksson och Miriam Bryant.

Som om det inte vore tillräckligt bjuds vi dessutom på en fullspäckad sändning direkt från Fredriksdal som börjar klockan 17.15. Det blir rock i olika former från Modesty, Stereosouls och The Demtones. Kvällen avlutas med Donnez, dansbandet som gör det svårt att sitta still. På scenen i Helsingör finner vi singer/songwritern Jacob Dinesen och superstjärnan Mads Langer. Kvällen där börjar klockan 20.00. Ni sitter väl bänkade?

Hx-festivalen 2020 – närmare än någonsin!