• Hx 2020
  • Musik

Miriam Bryant till Hx-festivalen

2 juli 2020

Med en otrolig röst, stjärnstatus och karisma har Miriam Bryant snabbt blivit en av landets mest älskade artister. Förra året släpptes EP:n ”Mi Amor” – på vilken Miriam Bryant visar nya sidor av sig själv och sitt artisteri. Släppet innehåller flera hyllade singlar som alla både streamats och spelats flitigt på radio.

Under hösten 2020 släpper Miriam Bryant ett nytt album, men redan nu har vi fått första smakprovet, singeln ”Nån av oss”.

Surret kring Miriam Bryant började redan 2012, när debutsingeln ”Finders Keepers” blev en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer med R&B-präglade pophits som ”Raised In Rain” (även titeln på debutalbumet) och ”Push Play” förstärkte känslan av att vi hade med en speciell sorts talang att göra, och 2015 islog hon igenom som en sensation under sin medverkan i TV4-programmet ”Så mycket bättre. I början av 2016 låg hon etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare. Lägg till att singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster och agerade gästartist när Håkan Hellström fyllde Ullevi. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue” och ett hyllat Sommar-program i P1. I slutet av 2019 var Miriam Bryant aktuell som en av programledarna i Musikhjälpen, och för bara några veckor sedan medverkade Miriam Bryant i ”Jills veranda”, där hon gjorde hyllade tolkningar av bl.a Martha Wainwright och Dolly Parton.

Hx-festivalen 2020 – närmare än någonsin!