Grymma trubadurer på Hx!

I år gästas Hx av fyra riktigt grymma trubadurer!

Elin-Louise Ahlberg är uppväxt i Tågarp, men numera boende i Göteborg. Hon är utan tvekan ett av de största fynden som via Nordiska Visskolan i Kungälv hittat ut på visscenerna. Elin-Louise har en mycket vacker sångröst och med intelligens och humor trollbinder hon publiken. Med sig har hon som alltid sin vapendragare Gustav Bäcklin. Ganska nyligen släppte de den fina plattan ”Oskiljbara”.

Matilda Magnusson är fortfarande ung, men hon har faktiskt stått på scen i drygt 15 år. Hon har en energi och livlighet på scen som skakar om publiken. Matilda Magnusson är född i Ödåkra men bor numera i Göteborg. Hon har en bred repertoar som består av allt från Björn Afzelius, Karl Gerhard till Dolly Parton. På Hx bjuder hon på olika tolkningar, men också egenskrivna visor. Allt ackompanjeras med en klang som påminner om amerikansk blues och country. Hennes nyligen släppta Björn Afzelius-platta är ett måste för varje visälskare.

KG Malm är en äkta trubadur, som med förkärlek tolkar visor av våra stora visdiktare. Men numera skriver han mer och mer själv och hans skillingtryck är bland det roligaste som skrivits på år och dag. Ewert Ljusberg säger om KG ” han är vår tids Tage Danielsson”. Sörmlänningen som numera bor i Göteborg kan också presenteras så här: ”En poetiskt gentleman som sjunger, spelar gitarr och läser sina monologer så att man stundtals lockas till skratt för att sedan känna ögonen tåras av rörelse.”

Finn Zetterholm är en av få fortfarande aktiva trubadurer, som har varit med hela vägen från Vispråmen Storken och framåt. Han är en av våra absolut största trubadurer med en lyskraft utöver det vanliga. I Finns visor förenas livskänsla och poesi, varm humor, fräckhet och skimrande lyrik. Han har också gjort stor succé som barn/ungdomsförfattare och en del titlar har blivit utgivna i flera länder. Finn har givit ut ca 20 skivor under årens lopp och så sent som 2016 kom ”Månens alfabet”.

0 comments on Grymma trubadurer på Hx!
EnglishSwedish
X
X