PEG PARNEVIK: ”Jag känner mig trygg, kaxig och bekväm”

Artisten, tv-kändisen och influencern Peg Parnevik turnerar Sverige runt i sommar, både solo och med duon Gammal. Och hon är taggad för ett återbesök på Hx-festivalen den 2 augusti.

Hur har din sommar varit hittills?

–Askul! Men det är lite mycket. Jag har hittat bra rutiner och har ett jättebra team runt omkring mig. Det är viktigt att sova, äta bra, få in lite träning ibland och inte låta stressen ta över för att jag inte ska hamna i en ångestspiral. Det är första året som jag känner att jag verkligen tycker om att turnera. Jag känner mig trygg, kaxig och bekväm både som person och artist. Många säger att det syns.

Din nya låt ”27 sorries” hörs nästan överallt. Hur har den blivit mottagen?

–Superpositivt. Mina fans är verkligen de bästa som finns. Den är uppföljare till ”Goodbye boy” och det känns som min musik har gått hela varvet runt till starten med ”Aint no saint”. Precis som ”Aint no saint” är ”27 Sorries” kaxig, arg pop. Lite som Taylor Swift, som också gör låtar som man kan skrika till i bilen.

Du har miljoner lyssningar på Spotify. Vad betyder det för dig?

–Alltså, nu känner jag mig som en etablerad artist. I början var det svårt och jag fick hela tiden bevisa att jag kunde för att folk skulle ta mig på allvar. Idag har jag hittat mig själv och jag är redo för USA, Europa och Japan. Det är dags nu.

Vad är det viktigaste du vill säga dina fans?

–Det viktigaste är att det kommer direkt från mig och mitt hjärta. Jag skriver mina egna låttexter och är alltid med och skriver musiken. Det måste vara äkta och ”no bullshit”. Låtarna är som livet. Ibland är jag jätteglad, ibland är jag superarg. Det bästa som finns är när jag har inspirerat någon. När någon skriver till mig och berättar att hon hittat mod och styrka att vara lite mer kaxig. Att någon annan kan relatera till samma känslor som jag har – och att vi kan dela det – är fantastiskt.

Genom både tv, podden ”Pillowtalk med Peg & Penny”och din musik har du blivit en förebild för andra tjejer. Hur ser du på den rollen?

–Jag är superglad för att andra ser mig som en förebild och vill försöka guida folk. Samtidigt är jag ju bara mänsklig, vilket jag försöker vara transparent med. Ibland mår jag inte så bra och då är det tufft. Det som är bra med sociala medier är att man kan skriva hur man känner och samtidigt hjälpa någon annan. Det är coolt och nästan lite surrealistiskt att folk skriver till mig och berättar att de till exempel blivit hjälpta i sin ätstörning tack vare mig. Det är en stor ära och något jag tar på allvar. Man måste förstå vilken makt man har.

Vad är systerskap för dig?

–Det betyder allt! Tidigare hade jag svårt att kalla mig feminist. Jag trodde att det var något dåligt. Men för varje år blir systerskapet en större del av mitt liv. Det handlar inte bara om kärlek och jämställdhet. Det är som ett nätverk av tjejer och det är så himla fint. I år känns det starkare än någonsin. Vi är frustrerade och arga, men jag tror att många missförstår när vi pratar högre för att höras.

Hur blev du den starka person som du verkar vara idag?

–Det är en resa och jag är inte stark hela tiden. När livet suger måste man låta det göra det. Min största ”life lesson” var att jag måste leva med mig själv ”forever” och att jag därför inte orkar fajtas med mig själv hela tiden. Jag kan vara vän med mig själv och välja mina tankar. Jag vägrar att vara elak mot mig själv. Det tar för mycket tid och energi. Och så tror jag på att våga vara svag. Det är då allt börjar hända.

I augusti kommer du tillbaka till Hx och Helsingborg. Hur känner du inför det?

–Jag är astaggad! Jag var en del av Rix FM-festivalen på Hx förra året. Det var verkligen vår bästa spelning och jag har hajpat Helsingborg för hela bandet. Nästan alla i bandet är tjejer, utom gitarristen. Han fick vara med ändå. I år vill jag snäppa upp ytterligare ett steg och ta showen till nya höjder. Folk ska bli golvade och se min sanna artistsida. Det blir power, energi, crazy klädbyten och fullt band på scen.

0 comments on PEG PARNEVIK: ”Jag känner mig trygg, kaxig och bekväm”
EnglishSwedish
X
X