Se Mundande Experience, Backseat driver och Christian Kjellvander när Dunkers bjuder på musik!

I år kan du lyssna på en bred blandning av nytänkande band på Dunkers under Hx-festivalen!

Mundane Experience spelar alternativ hip-hop med stor kärlek för ett oldschool och delvis jazzigt sound. Samuel M. Arfwedson, Jonathan Lundborg och bröderna Zachary Croall och Chance Croall är Mundane Experience med bas i Lund.

Malmöbaserade indiegruppen Backseat Driver kombinerar nittiotalets alternativmusik med den tidiga sjuttiotalsrocken och nutida indiescener för att skapa ett eget, modernt sound som ekar av det förflutna. De influeras av Kent, Blur, Nirvana och The Doors. Debutsingeln från slutet av 2018, ”Help Me” är en kraftfull gitarrdriven rocklåt vars trevande inledning bygger upp till en dånande refräng. En ny EP med tre egenskrivna låtar släpptes under våren 2019.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Christian Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. De mångfacetterade låtarna bärs upp av Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian.

0 comments on Se Mundande Experience, Backseat driver och Christian Kjellvander när Dunkers bjuder på musik!
EnglishSwedish
X
X