Se Scintops, Ulf ”Masken” Andersson och Håkan Brinck & Rockers Radio under Pop-60 på Hx!

Scintops bildades i Höganäs på 60-talet av Bo Blad, Stig ”Pigge” Svensson, Lennart ”Nenne” Bengtsson och Tommy Bengtsson. Namnet Scintops kom de på när de vände på namnet ”Spotnicks”, som då var de stora förebilderna. Scintops var mycket populära i NV-skåne. De vann också flera poptävlingar på 60 talet och var husband på Hotell Mölleberg i Mölle. Dagens Scintops bildades hösten 2006 och består numera av Bo Blad på bas, Lennart ”Nenne” Bengtsson på trummor, Sören Madsen och Martin Blad på gitarr. Repertoaren består idag givetvis av några Spotnicks och Shadowsklassiker men också av klassisk rock´n´roll, rockabilly, rythm´n´blues, country och 60-talspop.

Ulf ”Masken” Andersson började som dixielandtrummis i början av 60-talet och har hunnit med att lira 60-talspop och ligga högt på både tio-i-topp och Kvällstoppen. Han har sedan fortsatt som mångårig dansbandsångare och därifrån sadlat om till ”a soulman” med bandet The Midnight Hour, med musik inspirerad av James Brown, Otis Redding & Wilson Pickett. Från soul över till rock´n´roll med både Johnny´s Boogie Band och Rock´n´ Roll Torpedoes. På sin meritlista har Ulf ”Masken” Andersson totalt över 500 livegig och sju cd-skivor.

De helsingborgska urpoparna i The Shakemakers var med redan när det begav sig och släppte två singlar i mitten av sextiotalet. 1964 utnämndes bandet till Skånes bästa icke professionella popband. The Shakemakers är till hälften influerat av sextiotalets blommande instrumentalmusik och namn som The Shadows och The Spotnicks, till hälften av Cliff Richard. Det vilar helt klart något coolt över The Shakemakers röda slipsar, röda Fenderstrator och en sympatisk scennärvaro. Deras hit ”Walking the dog” har genuint twangigt sväng. Dessutom är det plus i kanten för genomgående tredubbla körinsatser.

Kultbandet Rockers Radio med legendariska Håkan Brink vid mikrofonen är vi så glada för att äntligen få tillbaka till Helsingborg. Det var ett tag sedan nu som Håkan fyllde tältet med hög energi, härliga låtar och med ett drag som nästan lyfter taket. Helsingborgsbandet som alla minns, inte minst för Håkans karismatiska och energiska scennärvaro och fantastiska sång! Det blir en härlig mix av Elvis, Ricky Nelson, Sven-Ingvars mfl.
Med sig har Håkan även The Brinckettes: Therese Carlsson och Pia Ehrenstråle samt The Memphis horns som är en fantastiskt blåskvartett som tillsammans med kompbandet, Rockers radio, får hela Sundstorget att gunga.

0 comments on Se Scintops, Ulf ”Masken” Andersson och Håkan Brinck & Rockers Radio under Pop-60 på Hx!
EnglishSwedish
X
X