• Musik
  • Nyheter

Bloosblasters

28 april 2023

Gör dig redo för skånsk blues när den är som bäst. Smått ikoniska Bloosblasters äntrar Hx-scenen för att bjuda på en kavalkad av sina mest populära bluespärlor. Och som om inte det vore nog, de har med sig några nya låtar också. Håll i hatten – det blir en show du inte vill missa!

Efter fem års uppehåll har nu det skånska kultbandet Bloosblasters återförenats och fortsätter att vandra i Peps Persson fotspår genom att bjuda på tung, men glad, blues på skånska.

Bloosblasters och Peps Perssson hade ett fint samarbete både på scen och i studion, och det var tack vare Peps som bandet fick skivkontrakt med anrika Gazell Records år 2010. Peps bidrog också till bandets platta ”Fnitter och skratt”, som han både mixade och spelade orgel på.

Bandet har också turnerat med den amerikanske blueslegenden Sam Myers och stått på scen med andra kända artister som Mats Ronander och Mikael Rickfors. Och naturligtvis… Peps! I höst kommer frontmannen i Wilmer X, Nisse Hellberg, att gästa Bloosblasters på Landskrona Teater.

Hx-publiken kan förvänta sig en kväll med Bloosblasters mest älskade låtar, som exempelvis Mina barn e fina, dina barn e till besvär, I vår familj och Jag har dresserat min hund. Det blir skånsk blues när den är som bäst, helt enkelt.