• Nyheter

Den sjungande brandmannen gästar invigningen

30 maj 2023

Programledare, musikalartist och konferencier. Helsingborgaren Glenn Borgkvist har många strängar på sin lyra, men det är som sångare i Brandsta City Släckers publiken känner honom bäst. I sommar tar han plats på scen som gästartist under invigningen av Hx-festivalen.

Året var 2002 när fem män från Helsingborg medverkade i Melodifestivalen klädda som brandmän –det var startskottet på sångaren Glenn Borgkvists karriär som artist.

Ett år senare stod Glenn Borgkvist än en gång på Melodifestivalens scen tillsammans med Brandsta City Släckers. Året därpå, 2004, ställde han upp tillsammans med Lotta Nilsson från Candela.

Glenn har en blomstrande musikkarriär och har genom åren sjungit gospel, gästat andra artister, medverkat vid ett antal allsånger och uppträtt tillsammans med ett flertal körer. Han är flitigt anlitad som konferencier, ofta med olika musikaliska inslag.

Publiken har även kunnat se Glenn Borgkvist som programledare i TV4:s ”På liv och död”, musikalartist i ”Grease” samt på julturné med Lill-Babs och trumpetaren Magnus Johansson. Han har också medverkat i ett antal TV-program som exempelvis Diggiloo och Fångarna på fortet.

Nu kommer han till Hx, fredagen den 30 juni på Stora scen!