• Hx 2021
  • Nyheter
  • Underhållning

Erbjudande och aktiviteter i Helsingborg

Det här händer också under Hx-festivalen! Häng med våra aktörer.

29 juli 2021

Bio Röda kvarn

Ta en paus från festivalvimlet och se film!
Under Hx-festivalen erbjuder Röda Kvarn ett specialanpassat filmprogram under fredagen och lördagen för liten och stor. Traditionsenligt blir det förstås även filmquiz med biobiljetter i vinstpotten. Läs mer här.

Jumpyard

Hoppa i 2 timmar – betala för 1 under Hx!
Den 6 augusti bjuder vi på ett festivalerbjudande i samarbete med Hx-festivalen 2021. Vi pumpar upp musiken, dämpar belysningen och startar diskobelysningen. Allt för att förstärka de härliga festivalvibbarna. Vi har dessutom uppgraderat vår park med nya attraktioner för att ytterligare höja er upplevelse. Läs mer här.

Råå Jolleklubb

Prova på jolle under Hx!
Hjärtligt välkommen till Råå Jolleklubb du som är mellan 6 och 15 år och som kan simma 200 m.
Fredagen 6/8 och onsdagen 11/8 har du möjlighet att få ”Prova på” att segla jolle tillsammans med våra instruktörer. Läs mer här. Det hör en Helsingborgsk sommar till att ta sig ut på havet! Hx-reporter Louise Nordahl fick hänga med Nybörjargruppen på deras första dag i seglarskolan och navigera sin egna optimistjolle i Råå hamn. Se hur det gick här!

Dunkers Kulturhus

Gå på elektronisk konsert och utställningar på Dunkers! Fri entré på utvalda utställningar!
Tillsammans med Aron Mesterbasic, Richard Persson, Adrian Deleghetto, Selver Mahmutovic, Henrik Titze Hultgren och Niklas Madsen (aka Heinrich from Sweden och Mental Madsen aka Social Sound) intar vi trapporna på Dunkers baksida med en konsert i de elektroniska musikikonernas tecken. Arrangemanget ingår i utställningen Ikoner på Dunkers.

Inva-Sam och Helsam

Gå på öppethus i Helsams nya lokaler på Söder under fredag och lördag! Läs mer här.

Förord 

Högläsning och samtal på vinbaren L’Enotoque!
Fredagen den 6:e augusti kl 18:00 bjuds redaktören Mathias Alexandersson och författaren Helena Granström in tillsammans med deltagare i essäverkstaden för högläsning och samtal om essä. I en skön miljö hos L’enoteque vinbar möts vi kring konsten att skriva om sig själv och sin omvärld. Läs mer här.

Pride

Skönt häng i Pride Park i Helsingborg! Samtal, uppträdanden och mycket mer. Läs mer här.