• Hx 2021
  • Nyheter

Häng med när Hx-festivalen 2021 tar form

Sveriges första digitala stadsfestival, Hx-festivalen, får en ny form våren och sommaren 2021.

26 februari 2021

Årets upplaga av Helsingborgs härligaste sommarfest bjuder på en blandning av digitala och fysiska evenemang som passar alla – anpassade efter de restriktioner som råder.

Med start redan i april förproducerar vi ett antal inslag med ”prova-på” hos några av stadens många föreningar. Det blir en efterlängtad mjukstart inför sommarens stora event. Första veckan i augusti livesänds sedan festivalen via webben från vårt digitala festivalområde. Det betyder att du kan du plocka russinen ur kakan var än i världen du befinner dig.

Hx 2021 vill bjuda dig på en fantastisk sommarfeeling och underhållning i toppklass. Vår livestudio visar både förproducerade och direktsända inslag, och förutom några av landets främsta artister blir det livestudio, intervjuer, pop up-evenemang, mat, prova-på hos stadens föreningar och spännande möten med olika lokala aktörer.

Vi hoppas att restriktionerna lättar så att du i någon form ska kunna uppleva den unika Hx-stämningen runt om i vår vackra stad Helsingborg såväl som på hx.se.

Senaste nytt får du här på hemsidan och i våra sociala kanaler. Håll utkik!

Och du, vi vill gärna ha din hjälp att vässa Hx-festivalen ytterligare. Som lokal krögare, butiksinnehavare, musiker eller annan aktör har du nu möjlighet att bidra på ett eller annat sätt. Klart du vill ta chansen att vara med. Skicka in din intresseanmälan redan idag!
För att vara med under vårens förinspelningsperiod ska du anmäla dig senast söndagen den 7 mars. Välkommen med din ansökan.

Aktörer: Vidare till formuläret för aktörer
Krögare: Vidare till formuläret för krögare

Välkommen till Helsingborgs härligaste sommarfest 6–7 augusti.
Hx-festivalen 2021 – närmare än någonsin!

Hx-festivalen arrangeras av Helsingborg Arena och Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad.