• Musik
  • Nyheter

Hasse Andersson till Hx-festivalen

14 april 2023

Folklig, festlig och alldeles, alldeles underbar! Det är artisten Hasse Andersson. Vi är så glada att få presentera vår nordvästskånska superstjärna på Gröningens Stora scen, fredag 30 juni.

 

I ungdomen var Hasse Andersson den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med pappas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock‘n’roll. Många är senare har flertalet av Hasses sånger blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund”. Var än Hasse Andersson drar fram får han spela den, vilket han gärna gör! Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i ett 20-tal album och en massa singlar.

2015 medverkade Hasse Andersson för första gången i ”Melodifestivalen” och det blev en fjärde plats i finalen med låten ”Guld och gröna skogar”. Hasse vann tv-publikens hjärtan och har sedan dess varit en mycket eftertraktad artist.

Hösten/vintern 2016 var Hasse Andersson aktuell med julshowen ”Tomtebloss & rock’n’Roll” tillsammans med Nisse Hellberg och Nilla Nielsen. Under våren 2017 debuterade han som en av tre programledare i ”Melodifestivalen”.