• Musik
  • Nyheter

Hyllade artisten LOVA klar för Hx 2023

11 april 2023

Hyllat, ärligt och högaktuellt! Vi på Hx-festivalen är stolta över att få presentera flerfaldigt prisade artisten LOVA, som tar plats på Stora scen på Gröningen fredagen den 30 juni 2023.

Mitt under pandemin släppte LOVA sitt hyllade debutalbum ”Grown-ish”, ett album som handlade om att lämna tonårslivet och gå in i vuxenlivet genom ångest, rädsla, ensamhet, utanförskap och osäkerhet – men också om att leva och vara sig själv.

LOVA debuterade 2018 med singeln ”You Me And The Silence”, som samma år blev den mest spelade svenska låten på P3. Hon har sedan dess varit flerfaldigt P3 Guld nominerad, vunnit ”Årets Stipendium” av Musikförläggaren, fått YouTube’s utmärkelse ”One to Watch”, streamats över 150 miljoner gånger och hyllats av Major Lazer, Billboard och The Guardian.

LOVA är känd för sina ärliga texter och har blivit en talesperson för ångest och psykisk ohälsa. Hon har skrivit musik om sina inre kamper, osäkerhet och hur hon alltid försökt vara “den perfekta flickan”, men också MeToo-rörelsen och om manligt privilegium, jämställdhet och sexuell objektifiering. Hon har skrivit musik med bland annat Joakim Berg, ELVIRA och MXM och haft stora synkar i Netflix-produktioner som ”Young Royals”, ”Hjem Til Jul 2” och ”Tall Girl 2”.

Sommaren 2022 spelade LOVA på både Lollapalooza och Popaganda. I februari 2023 släppte hon singeln ”I Raised Your Boyfriend” som är första singeln från hennes kommande EP som släpps i vår.