• Hx 2021
  • Nyheter

Linnea Henriksson och Dotter till HX

Linnea Henriksson återvänder som programledare för årets sommarfestival Hx!

9 juli 2021

En av anledningarna till att förra årets digitala stadsfestival blev en sådan succé, var programledaren Linnea Henrikssons förmåga att hålla ihop sändningarna. Det blir med andra ord ett kärt återseende när hon nu för andra gången tar sig an uppgiften att lotsa både publik och gäster genom de båda fullmatade festivaldagarna. En av de gäster Linnea kommer att välkomna är stjärnskottet Dotter som med sin låt ”Bulletproof” kom på andra plats i förra årets Melodifestival.

-Att Linnea Henriksson gör comeback i vårt Hx-team är både roligt och härligt inspirerande när vi nu med lite drygt en månad kvar till festivalstart ökar tempot i våra förberedelser. Jag vet redan nu att Linnea kommer att lyfta fram mer sommarkänsla i studiosändningarna och dessutom har hon till vår glädje lovat att bjuda på ett par musikaliska överraskningar, säger Jonas Stoltz, projektledare för Hx-festivalen.

Pop- och jazzsångerskan och låtskrivaren Linnea Henriksson har under tio års tid varit en lysande kraft i det svenska musiklivet. Hon har gett ut tre fullängdsalbum och både samarbetat och turnerat med en rad andra artister. Som programledare har hon erfarenhet från bland annat radioprogrammet Hallå P3 och Musikhjälpen och 2018 medverkade hon i det populära tv-programmet Så mycket bättre. Hennes egna tolkningar av Charlotte Perellis ”Hero” och Vikingarnas ”Den stora dagen” gick båda in på Svensktoppen.

Bild på Dotter

Dotters hitsingel ”Bulletproof” är en de mest streamade låtarna från förra årets Melodifestival. Låten har sålt både guld och platina, precis som hennes ”Walk with me” som hon spelade in med Måns Zelmerlöw som hon också turnerade tillsammans med hösten 2019. Dotter nominerades till en Rockbjörn i kategorin ”Årets kvinnliga liveartist” och hon har gjort framträdanden i Allsång på Skansen, Sommarkrysset och varit gäst i TV4 nyhetsmorgon. Under 2019 gjorde Dotter hela 45 spelningar över hela landet. Hon har ett stort engagemang i natur-, djurrätts- och miljöfrågor vilket också återspeglas i hennes artistnamn Dotter som ska tolkas som ”Dotter till Moder Jord”.