• Nyheter

Plats på scen för årets konferencier

30 maj 2023

Maja Gullstrand. Maja, maja, maja.

Våra Hx-hjärtan klappar lite extra för denna mångfacetterade Helsingborgstös. Så pass att vi bad henne öppna hela festivalen i år. Fredagen den 30 juni får du se hur hon tar sig an uppdraget som sjungande konferencier.

Artisten Maja Gullstrand är ett välbekant ansikte för den trogna Hx-publiken. Vi såg henne som flygande reporter och sidekick till Linnea Henriksson under Hx 2021, då de två även sjöng en duett.

Maja har tidigare levt ett liv som cirkusprinsessa (yes, det är faktiskt ett jobb!), varit med i Melodifestivalen och jazzat loss på olika scener runt om i landet. Det var i dokumentärserien Fame Factory hon slog igenom och hon har sedan dess frilansat som artist. Hon har synts flitigt i olika sammanhang genom åren, satt upp familjeföreställningar och släppt egen musik. Första albumet ”Hemligheter” släpptes 2004, följt av ”Här för mig själv” 2009 och ”Not for Sale” 2017. Singlarna ”Rum” och ”I’m Sorry” kom båda 2019.

Tillsammans med en annan välbekant Helsingborgare, Jay Smith, släppte Maja 2022 låten ”The End”. De två sjöng ihop redan som barn, men tog en lång paus innan de som vuxna möttes igen i musiken. Nu har de ett pågående projekt och hälsar att ny musik är på gång.

Fredagen den 30 juni kl. 16.00 står Maja Gullstrand på Gröningens Stora scen och välkomnar dig till Hx-festivalen 2023!