• Musik
  • Nyheter

Timbuktu och Hx bjuder in till sommarens hiphopfest

11 april 2023

Hip hop hurra! Vi är så glada över att få välkomna en av Sveriges största hiphopartister: Jason ”Timbuktu” Diakité.  I sommar kommer han till Helsingborg för att få hela publiken att dansa framför Gröningens Stora scen, lördagen den 1 juli.

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphopartister. Sedan debuten 1996 har han uppträtt både som soloartist och i olika konstellationer. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med guld- och platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser och fyra ”P3 Guld”-utmärkelser.

Sommaren 2023 går Timbuktu tillbaka till sina rötter med en klassisk hiphop-show tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large. Lördagen den 1 juli kliver de upp på Hx Stora scen på Gröningen.

Timbuktu är välkänd även utanför hiphopmiljön. Han har etablerat sig som en inflytelserik politisk artist som hämtar inspiration från folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica. Med hits som “Alla vill till himmelen”, “Det löser sig” och “The botten is nådd” skapar han en otroligt festlig stämning – men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han tilldelades Nordiska rådets språkpris.

Timbuktu har under sina 15 år i rampljuset åstadkommit mer än de flesta. Han har släppt totalt 10 soloalbum och konstant turnerat i Sverige och Norge. Han har också varit programledare för radio- och tv-program som ”P3 Hip Hop”, ”Musikhjälpen” och ”Jasons spellista”.

Timbuktus katalog är full av färgstarka låtar och, som alla som någon gång varit på plats på hans konserter kan vittna om, så är det en liveupplevelse utöver det vanliga!