FAQ

VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Ja! Årets festival kommer kunna upplevas digitalt men även innehålla fysiska pop-up aktiviteter om restriktionerna tillåter detta. Safety first!

6-7 augusti 2021 är det dags för festivalen. Allt material kommer även finnas tillgängligt två veckor efteråt på hx.se.

Hx är Helsingborgs årligt återkommande stadsfestival och 2021 års upplaga bjuder framförallt på en digital upplevelse. Första veckan i augusti livesänds Hx via hx.se och du kan uppleva detta vart du än befinner dig bakom valfri skärm med internetanslutning. Räkna med riktigt trevlig stämning och underhållning i toppklass. Förutom några av landets främsta artister blir det livestudio, intervjuer, mat och spännande möten med lokala aktörer.

Du tar del av festivalen på hx.se.

Musikuppträden och aktörsinnehåll kommer att sändas från olika platser och arenor i staden med begränsad publik. Festivalen kommer att kunna upplevas av alla via hx.se på dator, läsplatta eller smarttelefon.

Ja, fram till söndagen den 22 augusti finns konserter, aktiviteter och innehåll tillgängligt på hx.se

Nej, alla som besöker hx.se kan uppleva festivalen.

Nej, Hx-festivalen är gratis för alla att uppleva. Biljetter för att delta på fysiska konserter bokas mot en serviceavgift på 35 kr/st.

Hx följer Folkhälsomyndighetens regler och riktlinjer för att motverka smittspridning. Därför har vi valt att endast göra våra sittplatser på Helsingborg Arena bokningsbara i par.

Vi har publikvärdar på plats på alla våra spelningar, för att se till att din upplevelse blir trivsam. Om du känner dig orolig inför en spelning så kan du alltid prata med oss! Vi svarar också gärna på eventuella frågor eller funderingar innan spelningarna via hx@helsingborg.se.

Programtablån lanseras på hx.se. Följ gärna Hx-festivalen i våra sociala medier också, på Facebook och Instagram. Här lanserar vi nyheter och annat spännande som du kan bli bland de första att få ta del av!

All information om artister hittar du på hx.se och på våra sociala medier Facebook och Instagram.

Det kommer man absolut kunna göra! Allt från tävlingar till interaktion kommer erbjudas och har man tur kanske man får hem underhållning på sin uppfart…

Är man på plats i Helsingborg så kanske man också stöter på en av pop-up aktiviteterna! Du kommer också ha möjlighet att boka max 2 biljetter till konserterna som streamas. Det är ett biljettsläpp per konsert men med begränsat antal.

Allt upplevs i sin helhet på hx.se från den plats du som festivalbesökare själv väljer.

Ja! Vi erbjuder en del fler fysiska aktiviteter som exempelvis underhållning på lokala krogar och andra överraskningar. Vi erbjuder också möjligheten att delta som publik vid livesändningarna/inspelningarna.

Nej! Allt innehåll ligger öppet och tillgängligt för alla på hx.se.

Stötta din favoritkrog under Hx-festivalen och boka bord eller beställ take-away!

Upplev Hx-festivalen i mobilen. Håll utkik efter Hx-flaggan eller kolla in hemsidan för information om underhållning på krogar.

Hx kommer inte att påverka varken trafik eller framkomlighet.

Alla kan ta del av Hx spelningar digitalt via Hx.se!
Till Hx fysiska evenemang och spelningar ute i staden, på Arenan och på Aktivitetshus Tryckeriet är alla välkomna!
Undantag gäller för spelningar på The Tivoli, där åldersgränsen är 13 år, även i målsmans sällskap, om inget annat anges. Läs mer på thetivoli.se/fragor eller kontakta The Tivoli om specifika spelningar info@thetivoli.se.

All information hittar du på hx.se.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på hx@helsingborg.se.

Press och media har möjlighet att vara på plats vid uppträdanden. Ansök om ackreditering via hx@helsingborg.se.

Vi vill ge sommaren ett lyft samt bevara massor av arbetstillfällen. Hx-festivalen är en gratisupplevelse vilket vi även under en pandemi kan behöva.