Tillgänglighet och Hx-festivalen

Tillgänglighet handlar om att alla människor, oavsett förmåga, ska kunna delta i samhället på ett självständigt sätt. Det innebär allt från att kunna röra sig och orientera sig i den fysiska miljön till att ta till sig information och utföra aktiviteter, men även att bli bra bemött och ha en chans att kommunicera på egna villkor. Tillgänglighet handlar om hela livet, och hela människan. Stadsrummet är till för alla och så även Hx-festivalen.

Hur arbetar vi för att göra Hx till en tillgänglig och trygg upplevelse för alla?

Fysisk Tillgänglighet:

  • I samarbete med Access Helsingborg och DHS tillgodoser vi att våra festivalytor är tillgänglighetsanpassade för besökare med funktionsnedsättning. Då det stundvis kan vara mycket folk på marknadsgatan (längs med Kungsgatan/Karl Johans gata) rekommenderar vi Kajpromenaden för friare passage.
  • Vi erbjuder anpassade toalett- och sanitetsanläggningar.
  • Framför stora scenen på Gröningen finns en ramp för dig som behöver komma upp en bit. Ta med din ledsagare eller assistent så att ni tillsammans kan njuta av musiken.

Sensorisk Tillgänglighet:

  • Det finns lugna och avskilda utrymmen i Konsertsalsfoajén på Dunkers kulturhus för de som behöver ta en paus från festivalvimlet. Öppettider: fredag 12.00-18.00 och lördag 12.00-17.00.

Visuell Tillgänglighet:

  • All skyltning på festivalområdet är tydlig och lättläst.
  • Programmet tillsammans med viktig information om festivalen finns på vår hemsida för att möjliggöra att fler kan ta det till sig via ljud eller text.
  • Stora scenen på Gröningen är utrustad med storbildsskärm för att möjliggöra för fler att se konserterna och extra högtalare för att även de som inte önskar stå längst fram vid scenen ska kunna njuta av konserten.

Kommunikation och Support:

Vi strävar efter att ständigt förbättra vår tillgänglighet och tar gärna emot feedback från våra besökare. Tack för att du väljer att vara en del av Hx-festivalen och hjälper oss att skapa en inkluderande gemenskap för alla.

Kontakta oss gärna på hx@helsingborg.se om du har några frågor eller behöver ytterligare information om tillgänglighet.