• Hx 2020
  • Musik

Häng med på en digital tur över Sundet

23 juli 2020

Hx-festivalen tar med publiken på en digital tur över Sundet till Kulturvaerftet i Helsingør där några av Danmarks bästa artister bjuder på livestreamade konserter. 

Samarbetet mellan Helsingør och Helsingborg, HH, möjliggör ett kulturutbyte med musiken i centrum. Under Hx-festivalen får besökarna lyxen att njuta av musik från Mads Langer, Hush, Jacob Dinesen och Lis Sørensen på hx.se.

Mads Langer har en stor mängd utsålda konserter, flera platinasäljande singlar och över 100 miljoner streams i ryggen. Att artisten länge varit en superstjärna på den danska musikhimlen är det ingen tvekan om. På senare tid har han dessutom fått mer uppmärksamhet utanför den danska gränsen med hiten ”Me Without You” som klättrade upp på en välförtjänt förstaplats på landets airplaylista.

Utöver Mads Langer är även countrypop-duon Hush, singer/songwritern Jacob Dinesen och hitmakern Lis Sørensen startklara artister för det gränsöverskridande konceptet.

The Tivoli har en viktig roll i HH-samarbetet och kommer att erbjuda gott ”hygge” som kan ätas på plats eller tas med hem. Den som väljer att stanna på plats kan dessutom njuta av Hx-festivalen på storskärm. Även Fritid Helsingborg visar sändningen på storskärm på Tryckeriet. Plats bokas via Instagram-profilen @joinaoss. I båda fall följs givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det blir även oannonserade händelser runt om i Helsingborg under festivaldagarna. Håll exempelvis utkik efter Hx-båten med Kapten Skantz och Ted Moodyström i spetsen. 

Hx-festivalen 2020 – närmare än någonsin!