• Nyheter

Oscar Zia klar för Hx 2023

31 mars 2023

Överallt! Där har Oscar Zia synts och hörts de senaste åren. Nu är det klart att den ständigt aktuelle artisten, programledaren och skådespelaren dessutom gästar Hx-festivalen 2023.

På scenen, i hörlurarna, på radion eller framför TV-kamerorna. Det är förmodligen i ett eller flera av dessa sammanhang du har sett Oscar Zia den senaste tiden. För om han inte skriver, spelar in och släpper musik leder han omtyckta radioshower eller rikstäckande tv-program. Han har bland annat axlat rollen som programledare för ”Melodifestivalen” och ”Musikhjälpen”. Oscar Zia, som har rötterna i Skåne, är en multitalang och framför allt är han en av landets mest älskade popartister.

Sommaren 2021 fyllde Oscar Zia ett utsålt Trädgården i Stockholm med sina bitterljuva texter och med en energi som bara han kan förmedla. Det blev en magisk konsert som han sedan rullade vidare ut på höstturné med stopp i Lund, Göteborg och Stockholm.

Nu är hungern efter att få svepas in i livemusikens magi större än någonsin. Förutom att han just nu syns som en av deltagarna i SVT:s underhållningsprogram ”Songland”, kommer han att släppa ny musik. Och så gästar han Hx 2023 som en av huvudakterna på Gröningen efter lördagens härliga Pridefestival.