• Hx 2020
  • Musik

Hyllade Molly Hammar träder upp på scen

16 juli 2020

Sveriges första digitala stadsfestival bjuder på ett framträdande från den begåvade artisten Molly Hammar.

Efter en tonårstid i musikbranschens strålkastarljus, hittade Molly Hammar 2018 hem musikaliskt med sin kritikerrosade EP ”Sex”. Att sjunga om kvinnlig sexualitet ur ett personligt perspektiv hjälpte henne bygga en fanbase av unga kvinnor som kunde relatera till hennes budskap.

Med efterföljande släpp som Big Narstie-samarbetet ”No Place Like Me”, pop-dängan ”Words”, den soul-dränkta Kim Cesarion-duetten ”Show Me” och senaste radio hit-balladen ”Shortcuts” har Molly lyckats balansera den perfekta kombinationen av själfulla R&B-vocals och svängiga beats med ett kommersiellt gångbart sound.

Den brittiska musikscenen tog verkligen Molly till sitt hjärta förra året, och varenda singelsläpp spelades på engelsk radio, på stationer som BBC Radio 2 och BBC Radio 1xtra. Hon har också uppträtt live i London flera gånger de senaste månaderna. I höstas exploderade Molly Hammars namn på Twitter när några amerikanska journalister hyllade hennes röst efter ett framförande av Amerikanska nationalsången på en viktig NHL-match och flera tunga internationella medier som Complex, Nylon Magazine och The Line Of Best Fit har sedan dess hyllat hennes artisteri. Molly gjorde även rösten till motsvarigheten till Beyoncés roll Nala i den svenska versionen av nya filmen om Lejonkungen och i februari i år sålde hon ut sina två första egna headline-gigs.

Hx-festivalen 2020 – närmare än någonsin!