• Musik
  • Nyheter

ADAMM redo för Hx 2024

8 maj 2024

Efter att ha seglat upp på topplistorna under 2022 är ADAAM idag en av Sveriges största artister med över 1,3 miljoner lyssnare på Spotify varje månad. Den 28 juni tar han plats på Hx-festivalens Stora scen.

Förra året blev låten FAKKA UR, som han gjorde i samarbete med LOAM, en av Sveriges mest spelade låtar och vann ”Årets låt” på Grammisgalan. Han avslutade sen året med hitsingeln ”SÖDERMALM” och när Spotify summerade året var han den 7:e mest lyssnade artisten. Han hade då både fått en singeletta (Fakka ur) och albumetta (Myror i Brallan).

Under 2023 har ADAAM släppt tre singlar från det kommande albumet. Han började med ”17” där han samplade Veronica Maggios låt ”17 år” från albumet ”Och Vinnaren Är…”. Låten blev snabbt en hit och 1:a på Spotify och har sedan dess fått över 10 miljoner streams och spelats flitigt på radio. Efter ”17” släpptes ”ROCKARE” tillsammans med vapendragaren VC Barre samt ”Ride With Me” som ADAAM spelade in i Spotifys Studio i Stockholm.

Nu är ADAAM aktuell med ett nytt album. ”Trapen till Radion” innehåller 10 spår och gästas av Tjuvjakt, VC Barre och den norska superduon Broiler. Precis som vanligt så är flera låtar producerade av NBL-producenterna takenoelz, Pablo Paz, Philippe och Fu3go, men även Yei Gonzales och de norska producenterna Kofo & Pacify.