• Musik
  • Nyheter

Ebbot Lundberg klar för Hx

10 maj 2024

Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till våra absolut främsta artister. I sommar tar han plats på Hx-festivalens Stora scen.

2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot Lundberg.

I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.

Som soloartist har han släppt »The Homo Erectus EP« (2013) samt en rad singlar och det 45 minuter långa experimentella stycket »There’s Only One Of Us Here« (2012). Han har också gett ut minialbumet »Sex Tracks in A Laxask« med tolkningarna från Så Mycket Bättre. Våren 2016 släpptes fullängdsdebuten som soloartist, »For The Ages To Come«.

Lördagen den 29 juni besöker han Hx-festivalen.